Mesyuarat i-Nilam Bil 1/ 2014

Mesyuarat i-Nilam telah diadakan pada 8-9 April 2014 bertempat di Dewan Seminar PKG Machang yang dihadiri oleh guru-guru sekolah kelompok PKG Machang dan PKG Jambu Lawar seramai 37 orang. Guru-guru yang hadir adalah Guru Penyelaras Media dan Guru Nilam.

Ringkasan aktiviti mesyuarat ialah berkaitan dengan Nilam iaitu NILAM (Nadi Ilmu Amalan Membaca) merupakan penggabungan atau adunan semua aktiviti galakan membaca yang pernah dijalankan di sekolah dengan memberi pengiktirafan yang sesuai. Program ini merupakan satu pendekatan untuk mengatasi masalah-masalah yang menghalang penyuburan tabiat membaca di kalangan warga sekolah.

Diantara TanggungjawabGPM adalah mendaftar/mengemaskini maklumat pengguna peringkat sekolah dan memberi tahap capaian sistem kepada pengguna samada sebagai Guru Data, Guru Penyelaras NILAM atau Guru NILAM, Guru Data adalah mendaftar/mengemaskini maklumat kelas dan murid, Guru NILAM adalah merekod/mengemaskini jumlah bacaan terkumpul setiap murid setakat 31-Dis 2013 dan jumlah bacaan bulanan murid setiap hujung bulan manakala Guru Penyelaras NILAM – Mengesahkan data NILAM sekolah yang direkodkan oleh Guru NILAM.

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements
This entry was posted in org. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s